Продуктите, съдържащи въглехидрати, обикновено са последното нещо, към което посягаме, когато отворим хладилника. И все пак здравословното редуциране на теглото задължително трябва да включва разумни количества от всички вещества, от които тялото ни има нужда, за да поддържа енергията си.
В този смисъл не можем и не бива да избегнем напълно и консумацията на въглехидрати.
1. Целулоза и диетични фибри: Тези полезни съставки се съдържат в зеленчуците, плодовете и някои други съдържащи целулоза храни, които помагат за добрата храносмилателна функция на организма. А заедно с това създават чувството, че сте сити.
2. Целулозни въглехидрати: Те могат да бъдат намерени в зърнените продукти като овес, киноа и цели зърна, които осигуряват дълготрайно чувство на ситост и регулират нивата на кръвната захар.
3. Зеленчуци с ниско съдържание на въглехидрати: Това са предимно зеленчуците със зелен цвят спанак, броколи, зеле и целина, които са богати на хранителни вещества и същевременно са нискокалорични.
4. Бобови култури: Лещата и фасулът съдържат нискокалорични въглехидрати и предоставят добри количества протеини и фибри.
Плодове с ниско съдържание на захари: Такива са ягодите, малините и ябълките, които са богати на антиоксиданти и фибри.
Четете повече в puls.bg