Вероятно няма човек, който да не съхранява прясното мляко в хладилник. Масовото бутилката е оставяна на вратата на хладилника, което е грешка, що се отнася до прясното, киселото мляко, сметаната и подобните на тях продукти.
Това е така заради неравномерното разпределение на температурата на въздуха в хладилника. Когато отваряте вратата топлият въздух от кухнята навлиза директно и нарушава баланса вътре в уреда. Първи страдат продуктите, подредени на вратата. Млякото и производните на него са чувствителни към температурните колебания. Ако отваряте често хладилника, рискувате да оставите млякото изложено твърде дълго на топъл въздух, което може да предизвика разрастване на бактерии в него.
Млякото не е добре да стои и на долните рафтове на хладилника, защото там температурата също е по-висока от тази на най-горните рафтове.
Четете повече по темата в az-jenata.bg
Снимка: pixabay