fallback

Златното момиче Боряна Калейн гостува в "Златните"

За художествена гимнастика отблизо, споделя Боряна Калейн в "България сутрин" на 7 юли

05.07.2023 | 15:48

Тази седмица в рубриката "Златните", част от сутрешния блок "България сутрин", гост предстои да бъде Боряна Калейн, позната като едно златните момичета на България. Младото момиче, което винаги показва на подиума талант и грация е една от надеждите в художествената гимнастика. Интервюто с грацията на художествената гимнастика ще се състои на 7 юли от 7:00 часа в ефира на Bulgaria ON AIR.

Боряна Калейн започва да се занимава с художествена гимнастика на 6-годишна възраст, като майка ѝ е виновникът за това. Тя е европейска шампионка от първенството в Баку през 2023 г. Състезава се предимно индивидуално, но също така има спечелени медали и в ансамбъл.

Пред нашата камера споделя, че ѝ харесва повече да е индивидуална гимнастичка, тъй като конкуренцията е по-голяма.

Боряна е сребърна медалистка от световното първенство през 2018 година в отборното класиране заедно с Невяна Владинова и Катрин Тасева. Три пъти е национален шампион на България. На летните олимпийски игри в Токио през 2021 година заема пета позиция в индивидуалното състезание. Сега се подготвя усилено за Олимпиадата в Париж през 2024 г.

За най-емоционалните си моменти в спорта, за справянето с контузиите, кой е любимият ѝ уред, кой е най-ценният съвет, който е получила в гимнастиката, съмнявала ли се в таланта си и към какво се е устремила сега, ще разберем този петък, 7 юли в рубриката "Златните" в сутрешния блок "България сутрин" по Bulgaria ON AIR.

fallback
Още от Любопитно
fallback