Зелен чай, шафран... Тези билки помагат да овладеем апетита

Някои от тях имат свойството да намаляват желанието за хранене

14.06.2023 | 19:24 Редактор: Вяра Димова
Зелен чай, шафран... Тези билки помагат да овладеем апетита

Добрият апетит може да ви изиграе лоша шега. Ако обичате да си похапвате повечко, това може да ви създаде неприятности с наднорменото тегло. Едно от най-трудните за постигане неща в борбата с килограмите е именно овладяването на апетита. За щастие има някои хитри начини да потиснете апетита с помощта на билки и подправки. Някои от тях имат свойството да намаляват желанието за хранене, особено ако е неоправдано и непредизвикано от същински глад.

Кои са най-мощните билки, потискащи глада и апетита, които помагат в отслабването?

Зелен чай

Зеленият чай има свойството да намалява желанието за хранене, което осигурява лесно ограничаване на калориите. Когато не изпитвате глад и постоянен апетит, ще ви е по-лесно да контролирате теглото си. Пийте зелен чай редовно по няколко пъти на ден, ако искате да постигнете добър контрол на апетита и да отслабнете.

Грейпфрут

Грейпфрутът не е билка, но пък този плод има немалко ползи в потискането на апетита. Неговата горчивина и изобилие от фибри намаляват желанието за похапване на вредни храни, и излишни калории, като задоволяват, и рецепторите за сладко.

Шафран

Шафранът е една от най-скъпите подправки. Той има невероятното свойство да потиска глада и апетита. Освен че прави ястията ви превъзходно вкусни и екзотични, шафранът намалява желанието за излишно хранене, като ви дава възможност да се насладите на толкова калории, от колкото организмът ви има нужда – не повече.

Четете повече в az-jenata.bg.

Снимка: pixabay