Продукти:
- 80 г брашно
- 20 г натурално какао на прах
- 6 средно големи яйца
- 120 мл прясно мляко
- 65 мл слънчогледово олио
- 120 г захар
Приготвяне:
Отделете белтъците от жълтъците и комбинирайте жълтъците със захарта, пресятото брашно и какаото на прах, което също може да пресеете, за да няма бучици. Млякото се загрява и щом започне да завира се маха от котлона и към него се добавя олиото. След това тази комбинация се изсипва в жълтъчната смес и се разбърква добре, за да се получи гладко, плътно и лъскаво тесто.
В отделна купа разбийте белтъците, докато се образуват твърди връхчета и внимателно ги добавете (малко по малко) към основното тесто, ползвайки шпатула. Разбъркайте тестото с помощта на шпатула, съветва az-jenata.bg
Изсипете тестото в предварително застлана тава с хартия за печене/ форма. След това я сложете в по-голяма тава, в която се сипва топла вода, както когато правите крем карамел. Печете в предварително загрята фурна на 150 градуса за 60 минути. След това извадете тавата с кекса внимателно и я оставете да се охлади добре преди да сервирате.