Продукти:
- 1,400 г пилешки гърди без кожа, може и пуешко месо
- 3-4 люти чушки халапеньо или други без семки
- 1 връзка магданоз
- 1 и ½ глава червен лук
- 4-6 скилидки чесън
- 3 големи яйца
- сол и черен пипер на вкус
- 1 чаша сирене чедър (настъргано)
Приготвяне:
Нарежете на едри парчета месото, лука, чушките и ги сложете в блендер или кухненски робот заедно с останалите съставки. Смелете до получаването на хомогенна смес. От нея оформете малки кюфтенца. Може да ги запечете във фурна, като ги сложите в тава върху хартия за печене. Леко поръсете със зехтин, съветва az-jenata.bg.
Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 30 минути или до готовност. Ако ползвате еърфрайър - печете за около 12-15 минути или до готовност. Сервирайте с гарнитура по ваш избор.