Кето храненето е все по-популярно и доста хора го предпочитат. Режимът е подходящ както за поддържане на форма, така и за премахване на излишни мазнини.
Според създателите му той оказва благотворно влияние на здравето на практикуващите го. Ако и вие искате да опитате този режим, предлагаме ви няколко идеи за вкусни кето гювечета, които можете да си направите у дома. Ето ги и тях:
Гювече с телешка кайма и яйца
Ще ви трябват:
- 125 г кайма;
- 100 г карфиол;
- 1 яйце;
- 1 стрък праз;
- 1 чушка;
- 3-4 нарязани гъби;
- 100 г чери домати;
- 1 с. л. краве масло;
- ¼ връзка магданоз;
- сол;
- черен пипер;
- червен пипер;
Ако ползвате овкусена кайма, можете да добавите съвсем малко от подправките. Ако не е - добавете по-голямо количество. В тиган сложете маслото и след това разпределете каймата. Оставете я да се запържи съвсем леко и да придобие загар. Разбийте малките получени бучици с дървена лъжица. След това добавете ситно нарязаните зеленчуци и разбъркайте всичко.
Задушете съвсем леко, за да намалите времето за печене във фурната. Изсипете всичко в гювече, а най-отгоре сложете ситно нарязан магданоз. Печете на 180 градуса за около 20 минути. След това извадете, чукнете яйцето и върнете отново във фурната за още 10 минути.
Гювече със сирене
Ще ви трябват:
- 50 г сирене;
- 50 г кашкавал;
- ¼ глава лук;
- 1 домат;
- 1 червена чушка;
- 1 кисела краставичка;
- 1 с. л. зехтин;
- сол;
- черен пипер;
- червен пипер.
Нарежете лука, домата, чушката, киселата краставичка и ги сложете на дъното на гювечето. Поръсете със солта, подправките и зехтина. Отгоре сложете сиренето и кашкавала. Печете за около 30 минути. Не загрявайте фурната преди това, тъй като така рискувате да спукате гювечето.
Четете цялата статия в az-jenata.bg.