Българското овче бяло саламурено сирене влезе в класацията на Taste Atlas. Според нея най-хубавото сирене в света е пармиджано, а на 19-о място е именно родното овче бяло саламурено сирене.
"Българското сирене е произведено от краве, козе или овче мляко. То се характеризира с нежна, влажна и ронлива текстура и свеж вкус. Известно е също като българска фета и бяло саламурено сирене. Освен в България сиренето е много популярно и в Македония, Румъния, Албания и Гърция. Обикновено се сервира със супи и салати, въпреки че може да се използва и в множество печива. Сиренето често присъства в популярни ястия като тутманик и баница", разказва за българския деликатес Taste Atlas, пише"24 часа".Taste Atlas e пътеводител за традиционна храна, който събира автентични рецепти, рецензии на критици за храна и изследователски статии за популярни съставки и ястия.
Снимка: БГНЕС