Една от най-често използваните мазнини за печене, мазане и пържене е маслото. Можем да избираме от голямо разнообразие от масла. Въпреки уникалните им вкусови качества, ако искаме да сме в добро здраве, трябва да внимаваме с количествата, които консумираме. Има различни алтернативи, които могат да заместят маслото в ежедневието ни и така да създадем перфектния баланс на приема на мазнини
Зехтин
Чудесен е, когато искаме да се храним по-здравословно. Зехтин можем да добавяме в салати, сосове. Основните мазнини в него са мононенаситените , които имат редица ползи за здравето, сред които контрол на холестерола и кръвната захар.
Свинска мас
Може би една позабравена мазнина, която придава една дълбочина на ястията с месо, пикантни блюда. Особено подходяща е, когато готвим кисело зеле. Тя има по-малко наситени мазнини в сравнение с обикновеното масло.
Четете повече по темата на az-jenata.bg
Снимка: Pixabay