Необходими продукти:
- 1/4 ч.ч. меко масло
- 2/3 ч.ч. кафява захар
- 1 голямо яйце
- 120 г шоколад, който да е с 50-60 процента какао
- 1/2 ч.ч. брашно
- 1/4 ч.ч. неподсладено какао на прах
- 2 с.л. натурално какао на прах
- 4 с.л. гранули инстантно кафе
- 1 ч.л. бакпулвер
- 2-3 с.л. прясно мляко
- пудра захар за овалване
Начин на приготвяне:
В подходяща купа с помощта на миксер разбийте маслото и захарта, докато станат леко пухкави. След това добавете яйцето, отново разбийте и сложете разтопения и леко охладен на стайна температура шоколад. Сухите съставки се пресяват и добавят към шоколадовата смес заедно с млякото. Всичко се разбърква хубаво, а на финала трябва да се получи гъсто и леко лепкаво тесто. Покрийте купата със свежо фолио и го поставете в хладилник за 45 минути, съветва az-jenata.bg
След това от тестото се оформят топчета с размер колкото орех. Овалват се в пудра захар и се подреждат в тава върху хартия за печене. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 12-15 минути. Сладките ще се "разлеят" и ще се напукат леко. Оставете ги да се охладят и хапнете с удоволствие.
Снимка: Pixabay