Скандал с дъщерята на Радев заради главната ѝ роля във филм, Нинова: Ще сезираме СЕМ

Държавният глава излезе с коментар, че тя не е поела ангажимент за участие в лентата, режисирана от Максим Генчев

06.01.2023 | 19:30 Редактор: Искра Ангелова

Вълна от коментари и скандал в парламента след новината, че дъщерята на президента Румен Радев е получила главна роля във филм, финансиран от БНТ. Държавният глава излезе с коментар, че тя не е поела ангажимент за участие във филма, режисиран от Максим Генчев.

Студентката по актьорско майсторство Дарина Радева е сред обсъжданите имена за ролята на царица Теодора, втората съпруга на цар Иван Александър. В историческите източници я наричат с името Сара. Филмът е озаглавен "1349", а негов режисьор е Максим Генчев, чиято лента "Ботев" само преди дни получи много критики.

Именно това беше поводът за изслушване на генералния директор на БНТ в парламентарната комисия по култура и медии - Емил Кошлуков. А лидерът на БСП използва момента да се обърне към него с въпрос за дъщерята на президента - 22-годишната Дарина.

"Сигнализираме и СЕМ. Искаме проверка за конфликт на интереси, президентски дъщери, как се оценяват тези филми", заяви лидерът на БСП - Корнелия Нинова.

Отговорът на Кошлуков беше, че това са клюки, а тепърва БНТ има думата за подбора на актьорите.

"Прословутата дъщеря на президента - предстои януари да поднеса сценариите, може би март - април ще има кастинги. Съжалявам, че тази клюка се разпространява, не бива вие да я цитирате като депутат", категоричен бе Кошлуков.

За Новините ON AIR продуцентът на филма - Десислава Ковачева, посочи, че предложенията им за главната роля освен Дарина, са още Сара Драгулева и Мина Каукова.

"Режисьорът и екипът смятат, че Дарина Радева е най-подходяща както визуално, така и творчески за ролята. Като финалният избор е на БНТ. Не мога да отговоря защо името на Дарина се използва за политическа употреба, тя е едно прекрасно момиче, студентка в НАТФИЗ", поясни Ковачева.

А 400 лв. е максималното възнаграждение, което ще получава на ден избраната да изиграе царицата.

Самият Румен Радев също коментира: "По отношение на тази раздухвана истерия говорих с нея. От нейна страна няма поет ангажимент, няма договор за участие във филм. Но аз се радвам, че моите деца избраха да останат, да учат и да се реализират в България."

Вижте повече в репортажа на Виолета Русенова.


1
3 rate up comment rate down comment 1
1245
преди 1 година
Има достатъчно селска физиономия, така че е подходяща! Сигнализирай за неуместен коментар