Любители сте на сладкия салам? Предлагаме ви лесна рецепта, която може да изпробвате още в празнични дни, за да зарадвате близките си с нещо вкусно.
Продукти:
- 150 г меко масло
- 50 г пудра захар
- 160 г черен шоколад с поне 50% какао
- 100 г шоколад с лешници
- 150 г обикновени бисквити
- пудра захар за поръсване
Шоколадът се начупва и се разтапя на водна баня. В купа разбъркайте добре маслото и пудра захарта. Натрошете бисквитите, така че да има и малко по-едри парченца, след което ги добавете към сместа с маслото, заедно с разтопения шоколад.
Разбъркайте всичко много добре с помощта на шпатула. След това върху свежо фолио изсипете сместа и оформете стегнато, за да се получи формата на салам. Поставете сладкия салам в хладилник и го оставете да стегне за поне 3 часа. Преди да го сервирате, премахнете фолиото и поръсете оваляйте с пудра захар.
Четете още рецепти в az-jenata.bg
Снимка: Pixabay