Продукти:
- ¾ чаша вода
- ¾ чаша захар
- 1 щипка канела или 1 пръчка
- 2 големи портокала
- 10 бр. карамфил
- 750 мл (1 бутилка) червено вино
свързани
Приготвяне:
Смесете водата, захарта и канелата в тенджера. Сложете на котлона на среден към силен огън, докато заври. След като е готово, намалете котлона на слабо.
Нарежете портокалите на половинки. Изстискайте сока и го добавете в тенджерата. Сложете 5 звездички карамфил. Добавете и портокаловите кори. Варете на слаб огън, докато започне да се редуцира и сгъстява леко. Ще отнеме около 30 минути, пише az-jenata.bg
Добавете виното. Варете още 10 минути, докато се загрее много добре. Свалете от котлона, прецедете течността и сервирайте.
Снимка: Pixabay
Останете информирани с Bulgaria ON AIR и в канала ни в Google News Showcase.
Харесайте страницата ни във Facebook ТУК
Тагове: