Печените картофи със сигурност са една от най-вкусните и многофункционални гарнитури. Те са чудесен избор и като предястие. Хрупкави с вкусна коричка отвън, а толкова пухкави и меки отвътре. Със сигурност печените картофи са най-вкусни, когато са току-що излезли от фурната, но това не означава, че не можете да си ги претопляте.
Най-неприятното нещо, което може да се случи с претоплянето на печените картофи, е те да изсъхнат или да се втвърдят като гума. Има няколко начина да претоплите картофите, но можете да го направите така, че да възвърнете първоначалния им вкус и текстура.
Как правилно да претопляте печените картофи в различни уреди?
Във фурната
Най-доброто място, на което можете да претоплите картофите е там, откъдето изначално са излезли. Във фурната е най-подходящият начин да стоплите изстиналите останали картофи от вчера, без да ги пресушите и да ги направите твърди, както често се случва например в микровълновата.
Извадете картофите от хладилника да достигнат стайна температура. Загрейте фурната на 170 градуса. Сложете картофите върху лист хартия за печене в тава или директно върху решетката на фурната. Затопляйте в продължение на не повече от 20 минути.
В микровълнова
Микровълновата е най-често използваният уред за претопляне, защото става бързо и лесно. В много случаи обаче микровълновата прави храната „гумена“, твърда или сипкава. Същото е и с картофите. Ако ги претоплите просто така в микровълновата, ще станат сухи и ронливи. Затова е важно да ги покриете отгоре с влажна кухненска хартия. Тя ще задържи пара над картофите, което ще запази тяхната мекота и хрупкава коричка, и същевременно ще ги стопли.
Четете цялата статия в az-jenata.bg.
преди 2 години