Как да се храним здравословно, без това да се отрази на финансите ни?

Много е важно да се научим да не пазаруваме емоционално

07.11.2022 | 09:38 Редактор: Ваня Кузманова
Как да се храним здравословно, без това да се отрази на финансите ни?

Ако искате да направите крачка към промяна в храненето си към по-здравословен подход, вижте някои лесни начини да го постигнете без това да се отрази зле на финансите ви.

Внимателно и съзнателно пазаруване

Много е важно да се научите да не пазарувате емоционално, особено ако сте гладни. В такива моменти хората са склонни да купуват излишни продукти, калорични храни, да правят нездравословни избори заради изкушения.

Вместо това се старайте да пазарувате целенасочено. Правете си предварителен списък. Не се вглеждайте в храни извън този списък. Следете и за промоционални цени. Има много възможности за избор и купуване на здравословни храни, които не са задължително "био" или с висока добавена стойност заради екзотичния си характер. Придържането към здравословна диета не означава да купувате скъпи и екзотични храни, а да подбирате внимателно продуктите, като ги съобразявате с целите си.

Купувайте повече цели и пълноценни храни, с които да приготвяте ястията си

Готовите ястия, готовите пакетирани и предварително обработени храни и продукти са сред най-нездравословните избори, които можете да направите. Често те са по-евтин вариант, но от здравословна гледна точка струват скъпо. Значително по-добре е да предпочетете да купувате само цели храни с пълноценен хранителен състав, с помощта на които сами да приготвяте ястията си. Това ще ви помогне и да се чувствате по-малко гладни.

Сред най-добрите примери за пълноценни храни са месото, яйцата, млечните продукти, рибата, бобовите растения, ядките, семената, плодовете, зеленчуците. Всички те гарантирано носят дълготрайно засищане, енергия и качествени хранителни вещества.

Четете повече в Az-jenata.bg 


2
0 rate up comment rate down comment 0
К0з1РОГ
преди 1 година
Много са си добре рибата и месото, но качествените струват майка си и баща си. Вижте цените на месо от пасищни животни и птици и ще ви стане лошо. И нито един от тези съвети няма да ни помогне, ако не ни е достъчно висок дохода. Това е тъжната истина. Сигнализирай за неуместен коментар
1
0 rate up comment rate down comment 1
Кой безумец е писал
преди 1 година
"Сред най-добрите примери за пълноценни храни са месото, яйцата, млечните продукти, рибата" - Всички те гарантирано носят БОЛЕСТИ и кратък живот. Сигнализирай за неуместен коментар