Да приготвите шоколадов сладкиш винаги е добра идея. Но как се прави само с две съставки?
Продукти:
400 г шоколад, може да комбинирате млечен с тъмен или да сложите само един вид
3-4 големи добре узрели банана
Приготвяне:
Направете бананите на пюре, за по-лесно може да ползвате пасатор или кухненски робот. Сложете ги в купа. Разтопете шоколада на водна баня и го добавете към бананите. Разбъркайте добре съставките, за да се получи хомогенна смес, съветва az-jenata.bg.
Полученото тесто се изсипва в тава, в която сте сложили хартия за печене или сте намазнили с масло.
Печете в предварително загрята фурна на 175 градуса за около 35-40 минути. Краищата на сладкиша трябва леко да се отдръпнат от формата за печене, а на пипане сладкишът да е леко мек. Оставете го добре да изстине. След това го сложете в подходяща чиния и поръсете с пудра захар или украсете по ваш избор.