fallback

Стартира инициативата „Виждаш ли ме?“ - кампания за превенция на трафика на хора

26.10.2022 | 10:00

Националната комисия за борба с трафика на хора (НКБТХ) и фондация „Кампания А21“ ще отбележат официалното начало на съвместна кампания за превенция на трафика на хора с цел трудова и сексуална експлоатация „Виждаш ли ме?“ с премиерна прожекция на два тематични, късометражни филма. Събитието ще се състои на 26 октомври 2022 г., в „Дом на киното“, гр. София.

Двата късометражни филма, на основата на които е изградена кампанията, разглеждат различните начини на въвличане и форми на експлоатация, свързани с престъплението. Филмът „Град на призраци“ поставя акцент върху трафика на хора с цел трудова експлоатация, а „На брега на морето“ разглежда темата за трафика на хора с цел сексуална експлоатация.

Режисьор на късометражните продукции е Крисчън Елиът, който освен професионален опит в редица филмови продукции, от години е отдаден на каузата за борба с трафика на хора и защитата на човешките права. Във филмите ще видите някои от изтъкнатите, млади актьори на българската филмова и театрална сцена, като Луиза Григорова, Анжела Недялкова, Мартин Христов и др.

Кампанията цели да насочи общественото внимание и да повиши чувствителността на уязвимите групи към рисковете от въвличане в трафик на хора с цел сексуална и трудова експлоатация.

fallback
Още от Любопитно
fallback