Лесна рецепта за домашен пастет от пилешки дробчета. Как се прави?
Продукти:
- 250 г пилешки черен дроб
- 40 г масло
- 50 мл бяло вино
- 1 ч. л. горчица
- 30 г. каперси
- 1 глава червен лук
- 3-4 бр. аншоа
- зехтин, сол, черен пипер на вкус
- няколко листа градински чай
- 1-2 стръка свеж розмарин
- 100 мл вода или пилешки бульон
Приготвяне:
В дълбок тиган загрейте малко зехтин и сложете в него нарязания лук, розмарина и градинския чай, като билките може да не нарязвате. След като се задуши леко лукът, може да добавите дробчетата. Когато се позапържат, може да извадите от тигана розмарина и градинския чай. Добавете виното и водата/бульона и гответе около 10 минути. След това прибавете каперсите, аншоата, горчицата и накрая маслото. Овкусете със сол и черен пипер, съветва az-jenata.bg.
Когато вкусовете се смесят и дробчетата вече са готови, всичко това може да пасирате в блендер или кухненски робот, може да ползвате и пасатор. По желание може да изсипете дробчетата на дървена дъска и с нож много хубаво да ги нарежете до получаването на консистенция, която да напомня за пастет. Сервирайте с хубав хляб.
Харесайте страницата ни във Facebook ТУК