Редица проучвания са доказали, че редовната консумация на чай може да помогне за подобряване на здравето на мозъка, но също така и да ни помогне да бъдем енергични, по-малко стресирани.
Чай матча
Все по-често срещаме чай матча добавен към десерти, кафе напитки, смутита и т. н. Изключително фино смлените листа с красив зелен цвят, са предпочитани от японците за приготвянето на напитка. Чай Matcha може да се консумира самостоятелно или да го добавите към вашето капуни, лате, смути и т. н. Той съдържа кофеин, но за разлика от това да изпиете няколко чаши с кафе, матча няма да ви направи по-нервни или уморени, отколкото сте.
Чай от мента
Чаят от мента също има редица ползи за здравето. Можем да го консумираме самостоятелно или в комбинация с други ароматни билки. Западни проучвания показват, че ментата може да подобри паметта и да повиши бдителността, което я прави чудесен чай за следобедните часове (и не само, когато се налага да бъдем фокусирани върху работа или учене. Ментата не съдържа кофеин.
Чай от джинджифил
Джинджифилът е друга полезна съставка в много смеси от чай. Приятно пикантен, той спомага за повишаване на вниманието и когнитивните функции. Той има и множество други ползи за здравето. Помага при гадене, газове в корема, излишни течности в организма, повишава имунитета. Джинджифилът има и антибактериални и антимикробни свойства, спомага за облекчаването на кашлицата и болното гърло.
Повече по темата четете в Az-jenata.bg
Снимка: Pixabay
Харесайте страницата ни във Facebook ТУК