Свързваме есента не само с цветовете и някои любими празници, но и с някои аромати и вкусове. През есенния сезон винаги ухае прекрасно у дома или в любимото ни кафене - на топли сладки с канела, мляко с какао или ароматен чай. Подправките са част от менюто ни през всеки сезон и освен че добавят повече вкус и аромат, помагат да подобрим настроението и да подсилим имунитета си.
Кои са едни от най-полезните подправки за имунната система през есента?
Риган
Има мощни антибактериални свойства. Консумацията му ни осигурява витамини С, ,А К, желязо, манган и много антиоксиданти. Риганът ни помага да засилим имунитета си през есента и зимата. Подобрява метаболизма, полезен е за сърцето, здравето на костите. Чудесна добавка е към яхнии, салати, супи, пица, сандвичи, сосове.
Индийско орехче
Индийското орехче е още една прекрасна подправка за есенното ни меню за повече здраве. Консумацията му спомага за намаляване на умората, стреса. Освен това, е богато на витамини А и С, което го прави чудесно за подсилване на организма. Също така се смята и за добра подправка срещу камъни в бъбреците.
Джинджифил
Джинджифилът е известен с това, че облекчава гаденето, намалява възпалението в тялото, но също така може да засили имунната ви система и да подобри кръвообращението. Също така се смята, че подобрява метаболизма и намалява артритните болки, облекчава респираторни проблеми, подобрява храносмилането и други. Джинджифилът е чудесен за чай, като добавка към смутита, фрешове, супи, ястия.
Повече по темата четете в Az-jenata.bg
Снимка: Pixabay
Харесайте страницата ни във Facebook ТУК