Продукти:
- 400 г брашно
- 450 мл прясно мляко
- 50 г разтопено масло
- 2 с.л. захар
- 1 ч.л. бакпулвер
- ванилова есенция на вкус
Приготвяне:
В купа сложете брашното и пресейте през цедка бакпулвера. Добавете към тях останалите съставки. Разбъркайте всичко много добре до получаването на гладко тесто. Ако тестото е твърде гъсто, добавете още малко мляко, съветва az-jenata.bg.
В добре загрят тиган с незалепващо покритие разтопете малко масло. С помощта на супена лъжица оформете малки купчинки. Изпечете палачинките до златистокафяво от двете страни и сервирайте с мед, течен шоколад, сладолед или друго по ваш избор.
Харесайте страницата ни във Facebook ТУК
Останете информирани с Bulgaria ON AIR и в канала ни в Google News Showcase.
Харесайте страницата ни във Facebook ТУК
Тагове: