Представете си, че ядете любимата си храна по грешен начин. Питате се как е възможно?
Киви
Вместо да белите кивито по традиционния начин (като картоф) и след това да го разрязвате на парчета, срежете плода през средата. Следващата стъпка е да вземете лъжица – с нея много лесно ще можете да издълбаете вътрешността, без да се цапате излишно.
Авокадо
Ако авокадото ви е напът да се развали, а нямате намерение да го използвате, намачкайте го и го замразете във формички за лед. Когато се наложи, можете да го добавите към вашето вкусно смути. Авокадото е богато на полезни мазнини и ще придаде на смутито ви копринено нежна текстура.
Банани
Ако сте купили банани, които не са узрели, но сте нетърпеливи да ги хапвате, сложете ги в малка тавичка, а след това загрейте фурната на 180 градуса. "Печете" за около 5 минути. Вашите банани са готови за ядене!
Загорели бисквити
Ако не искате никой от вашите гости да разбере, че сте изгорили вкусните бисквити, които сте приготвили за тях, просто изстържете изгорялата част с ренде.
Ягоди
За да махнете лесно дръжките на ягодите, без да се изцапате допълнително – просто прекарайте сламка през средата на плода. Тя ще "избута" зелената част, като по този начин ще си спестите допълнително време и усилия.
Яйца
За да обелите по-лесно варените яйца, сложете във водата, в която ги приготвяте чаена лъжичка сода за хляб. След като са готови, черупките им ще се отстранят много лесно.
Бургер
Вкусният, ароматен, препълнен със съставки бургер е нещо, на което не можем да устоим. Има ли начин да го хапнем, без да изцапаме себе си и дрехите си? Да! Просто го обърнете на обратно.
Меки бисквити
На всички ни се е случвало – купуваме бисквити (или си приготвяме сами), но след ден-два те стават много твърди и чупещи се. Как да ги запазим меки? Просто трябва да ги сложим в плик за съхранение, а вътре да пъхнем една филия хляб.
Пица
Ако имате останала пица от предната вечер – за да я затоплите, вместо микровълнова фурна, използвайте тиган и котлон. Така тя ще получи приятна хрупкавина, а няма да омекне.
Сладолед
За да предпазите сладоледа от прекалено дълбоко замразяване, преди да го сложите във фризера, поставете кутията в торбичка за фризер.
Повече по темата четете в Az-jenata.bg
Снимка: Pixabay
Харесайте страницата ни във Facebook ТУК