Добре узрялото авокадо е меко и се разрязва и обелва много лесно. Неузрялото авокадо е твърдо и има горчив вкус, заради което не е подходящо за консумация.
Когато си купувате авокадо от магазина, в повечето случаи то е твърдо и има нужда от узряване. Добре е да го изчакате няколко дни до седмица преди да го разрежете. Но невинаги разполагате с такова време. Понякога се налага да приготвите нещо с авокадо веднага, особено ако очаквате гости и сте си наумили някоя вкусна рецепта.
Как да накарате авокадото да узрее по-бързо, когато нямате няколко дни?
Ето един лесен и бърз трик за узряване на авокадо за броени часове.
Нужна ви е само една хартиена торбичка. Ако не сте опитвали този метод досега, ще се влюбите в него, защото е бърз и много лесен. Докато обикновеното зреене може да отнеме дни, дори повече от седмица, методът с хартиената торбичка може да накара авокадото да узрее за 1-2 дни в зависимост от това до каква степен е узряло преди това.
Повече по темата четете в Az-jenata.bg
Харесайте страницата ни във Facebook ТУК