На 15 август християнската църква отбелязва един от най-големите празници - Голяма Богородица или Успение Богородично. Като за всеки празник, на обредната трапеза ще има ястия, пресни плодове. Какво да приготвите? Посрещнете своите гости с ястия с пилешко, курбан чорба от агнешко, пита, баница, зряло грозде, плодов сладкиш, варено жито.
Продукти:
- 1 и ½ чаши брашно
- 5 едри ябълки
- 1 и ½ чаши захар
- 5 яйца
- 1 бакпулвер
- 1 чаша счукани орехи
- 1 ванилия
Приготвяне:
Измийте, обелете и нарежете ябълките на ситно. Разделете жълтъците на яйцата от белтъците. Разбийте ги със захарта с помощта на миксер, докато стане пухкава смес. Към тях добавете внимателно брашното и бакпулвера. Разбъркайте и накрая прибавете и ванилията, съветва az-jenata.bg.
Разбъркайте отново и добавете нарязаните ябълки и счуканите орехи. Разбъркайте, но този път с лъжица, за да се смесят и тези продукти с останалата смес.
Останалите белтъци разбийте на сняг. Добавете и тях към сместа и отново разбъркайте много внимателно с лъжица, за да остане сместа пухкава и мека. Изсипете в подходяща форма за печене и печете в предварително загрята на 200 градуса фурна за около половин час.
Харесайте страницата ни във Facebook ТУК