Продукти:
- 1 чаша лешници
- 1 щипка сол
- 100 г тъмен шоколад, начупен
- 1 чаша подсладено кондензирано мляко
- 2 супени лъжици царевичен сироп
Приготвяне:
Загрейте фурната на 190 градуса. Разпръснете лешниците в плитка тава с хартия. Печете за 10-15 минути, като от време на време разклащате тавата. Извадете лешниците от тавата и ги разтрийте с чиста кухненска кърпа, за да отстраните люспите. Оставете ги да изстинат напълно.
Смелете лешниците в кухненски робот заедно с 1 щипка сол, докато станат с консистенция на нещо като паста или около 8 минути. Спирайте робота, за да обирате полепналите по стените му ядки и пускайте отново, докато получите желаната текстура, съветва az-jenata.bg.
На водна баня разтопете шоколада. Добавете кондензираното мляко и царевичния сироп. Разбъркайте много добре, за да се смесят напълно. Свалете от котлона и оставете да изстине малко. Смесете шоколада с лешниците и разбъркайте с лъжица или шпатула, докато се смесят изцяло.
Харесайте страницата ни във Facebook ТУК