Децата предпочитат натурални продукти пред такива, които са получени в лабораторни условия. Това разкриха изследователи от Университетите в Единбург и Йейл. Предпочитанията на по-възрастните към естествени продукти са добре известни. Изненадващо за специалистите, те разкриха същите преференции и сред децата в ранна детска възраст.
Според резултатите както децата, така и възрастните предпочитат ябълки, за които смятат, че са отгледани във ферми пред тези, отглеждани в лаборатории. Повечето деца обясняват своите предпочитания със свежестта на ябълката, отглеждана във ферма, а също и с нейния контакт с околната среда и слънцето. Междувременно възрастните обосновават своите предпочитания единствено на натуралния произход на плода.
Направените изводи показват способността на децата на 5-годишна възраст да определят естествените хранителни продукти като по-добри и вкусни. Това може да бъде от голяма полза за изграждането на техните бъдещи хранителни навици.
Повече по темата четете в puls.bg
Снимка: Pixabay
Харесайте страницата ни във Facebook ТУК