Добре изстудена, под формата на фреш, в коктейл или просто така, динята ни разхлажда и хидратира. Редовната ѝ консумация подобрява перисталтиката, дава ни повече енергия. Това са само някои от причините да я хапваме по-често през лятото.
Динята има високо съдържание на антиоксиданти, сред които флавоноиди, каротеноиди като ликопен и други. Благодарение на тях се неутрализират голяма част от свободните радикали и се намалява възпалението.
Сочната диня помага за укрепване на имунната система, тъй като е богат източник на витамин С. Също така се смята, че допринася за синтеза на антитела в тялото, тъй като е богат източник на витамин В6. Освен това, витамин А в плода предпазва тялото от инфекции, като подпомага и образуването на червени кръвни клетки.
Четете повече по темата в az-jenata.bg
Снимка: Pixabay
Харесайте страницата ни във Facebook ТУК