Как правилно да използваме слънцезащитния крем?

Специалисти твърдят, че повечето хора не се справят успешно със защитата на кожата си

11.07.2022 | 23:12 Редактор: Ваня Кузманова
Как правилно да използваме слънцезащитния крем?

За много хора слънцезащитата е изключително важна. Въпреки това, все още съществуват множество неправилни подходи и разбирания относно излагането на слънце и превенцията на изгаряния.

Ракът на кожата е често срещано, но предотвратимо заболяване. Предпазните мерки за кожата са от голямо значение за превенцията на това заболяване, както и за предотвратяване на стареенето на кожата.

Специалисти твърдят, че повечето хора не се справят успешно със защитата на кожата си.

Според статистики на Американската академия по дерматология ракът на кожата е най-разпространеният рак в САЩ. Приблизително 9500 души дневно са диагностицирани с този вид заболяване. Счита се, че 20% от американците ще развият рак на кожата в даден момент от своя живот.

Д-р Лорънс Дж. Грийн, сертифициран дерматолог и клиничен професор по дерматология в Медицинския факултет на университета Джордж Вашингтон, препоръчва носенето на дрехи и шапки, както и използването на SPF 30 или по-висок фактор върху всеки тип кожа, която е изложена на слънце, независимо от степента на нейния тен. Хората с по-тъмна кожа също имат нужда от слънцезащитни кремове.

Специалисти препоръчват още употребата на слънцезащитни кремове пред спрейовете, тъй като е възможно при впръскване много от продукта да се разпръсне във въздуха и да не бъде равномерно нанесен по кожата.

Повече по темата четете в puls.bg 

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК