Загорелите съдове, тигани и тенджери са истински кошмар. Няма как да останат чисти след употреба, особено ако ястието е кипнало или мазнината се е стекла извън тях. Добрата новина е, че това изобщо не бива да ви притеснява. Не е нужно да търкате с часове, докато кожата ви падне, за да изчистите загорелите си съдове. Трябва да знаете само един трик, с помощта на който да накарате загорелите съдове да блеснат като нови.
Какво ви е нужно:
2-3 големи щипки сол; 1 пакетче бакпулвер; Препарат за съдове; Мокра гъба; Хартиени салфетки или кухненска хартия; 1 чаша бял винен или ябълков оцет;
Повече по темата четете в Az-jenata.bg
Снимка: Pixabay
Харесайте страницата ни във Facebook ТУК