Продукти:
- 1 парче агнешко месо около 1,5-2 кг
- 1,5 кг пресни картофи
- 10 стрити скилидки чесън
- 1 с.л. прясно нарязан розмарин
- 2 ч.л. пресни листа от мащерка
- 3-4 с.л.зехтин или олио
- сол, черен пипер на вкус
- 50 г масло
Приготвяне:
Овкусете месото от всички страни със сол и черен пипер. В купичка комбинирайте чесъна, наситнените мащерка и розмарин, олиото. Хубаво намажете агнешкото. Пресните картофки се измиват добре и се слагат в достатъчно дълбока тава. Овкусяват се със сол, черен пипер и няколко малки парченца масло. Върху тях се поставя месото и тавата се покрива добре с фолио за печене, съветва az-jenata.bg.
Печете в предварително загрята фурна на 220 градуса за два часа и половина - три. След това премахнете фолиото, намалете фурната до 170 и запечете, докато месото хване златиста коричка.
Харесайте страницата ни във Facebook ТУК