На всеки празник приготвяме специални празнични ястия. За Великден трябва да се подготвим подобаващо с вкусни гозби с агнешко, пресни салати, а за десерт - любимите козунаци. Подбрали сме някои прекрасни празнични рецепти за един от най-светлите християнски празници, които да опитате тази година.
Ето как да приготвите вкусна салата с яйца и риба тон.
Продукти:
- 1 зелена салата
- 15 чери доматки
- 3 консерви риба тон
- 3 стръка зелен лук
- 4-5 твърдо сварени яйца
- 10 маслини
- 2-3 нарязани рибки аншоа
За дресинга:
- наситнен копър
- сокът на 1 лимон
- 3 с.л. зехтин
- сол на вкус
Приготвяне:
Накъсайте салатата и я сложете в купа. Прибавете нарязаните наполовина чери доматки, нарязания лук, яйцата, маслините. Накрая прибавете отцедената риба тон и аншуата. Овкусете с дресинга и сервирайте, съветва az-jenata.bg.
Харесайте страницата ни във Facebook ТУК