fallback

Рецепта за вкусни хлебчета с чесън, магданоз и моцарела

Нужни са ви едва няколко продукта

17.04.2022 | 21:30 Автор: Жаклина Иванова

Купените хлебчета са вкусни, но замислете се колко по-вкусни са домашно приготвените.

Ето една лесна рецепта на az-jenata.bg за уникални малки хлебчета.

Продукти:

400 г тесто за пица 250 г настъргана моцарела За намазване: 100 г разтопено масло 3 стрити скилидки чесън няколко стръка наситнен пресен магданоз сол, черен пипер на вкус, сусам за поръсване

Приготвяне:

Тестото за пица се накъсва на по-малки парчета. Размерът им зависи от това колко големи искате да бъдат хлебчетата. Всяко парче тесто се разточва леко. В средата му се слага от настърганата моцарела, след което с пръсти внимателно съберете тестото и леко оформете топче. Подредете вече напълнените с моцарела топчета в тава върху хартия за печене.

Комбинирайте в купичка разтопеното масло с подправките и хубаво намажете с тази смес всяко топче. Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса за около 10-12 минути или до готовност.

Ако ви е останало от сместа за намазване, може да я сервирате с готовите хлебчета.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

fallback
Още от Любопитно
fallback