Великден е един от най-прекрасните пролетни празници. Толкова цветен не само заради яйцата, които ще обагрим. Запазили сме традициите, които нашите баби са предавали на поколенията. В стария тефтер имаме чудесни бабини рецепти за Великден.
А ето как да приготвите вкусен печен агнешки бут:
Продукти:
- 1 агнешки бут
- 1 връзка пресен лук
- 4-5 стръка джоджен
- сол
- червен пипер
- черен пипер
- розмарин
Приготвяне:
Измийте месото добре. Намажете добре със солта и подправките. Втрийте ги в месото. Оставете бута да почине в намазнена тава за 20 минути и да поеме ароматите. В тавата налейте 1 чаша топла вода. Нарежете лука и пресния джоджен на ситно. Добавете ги във водата. Загрейте фурната на 200-220 градуса, съветва https://www.az-jenata.bg.
Сложете агнешкия бут да се пече за 15-20 минути, докато хване лек загар. След това покрийте и намалете фурната на 160-180 градуса. Печете за около 3 часа. Ако през това време се наложи, долейте вода, за да не остане месото сухо. Преди да го извадите от фурната, махнете фолиото, усилете градусите и печете за още 10-15 минути до златист загар.
Харесайте страницата ни във Facebook ТУК