Настъпилата пролет ни кара да се усмихваме с природата, която се пробужда. По традиция пролетта започва с два прекрасни празника - Лазаровден и Цветница, които са с подвижна дата.
На Лазаровден почитаме свети Лазар, а на Цветница, празнуват всички, чиито имена символизират цветя. Според традициите и за двата празника ще приготвим празнична трапеза.
Ястията трябва да са постни, като на Цветница се разрешава консумацията на риба и морски дарове. На гостите ще поднесем постна баница, варено жито, гозби със спанак, коприва, лапад. Днес в кулинарната ни рубрика, споделяме с вас няколко чудесни рецепти.
Продукти:
- 1 тиквичка
- 250 г домати от консерва, белени
- 2 моркова
- 1 червена чушка
- 1 зелена чушка
- 1 голям картоф
- 1 глава кромид лук
- 300 г зелен фасул
- сол
- черен пипер
- 1-2 супени лъжици олио
- джоджен
- червен пипер
- 1 кубче зеленчуков бульон
Приготвяне:
Загрейте мазнината в дълбока тенджера. В нея запържете лука и морковите. След като омекнат залейте с 2 литра вода. Добавете в нея бульона и разбърквайте, докато се разтвори. Нарежете останалите зеленчуци на ситно. Добавете ги във врящия бульон, съветва az-jenata.bg.
Намалете котлона и оставете да къкри. Овкусете с подправките. Разбърквайте от време на време. Супата е готова, когато всички зеленчуци омекнат напълно.
Харесайте страницата ни във Facebook ТУК
преди 2 години