Продукти:
За основата:
- 200 г какаови бисквити
- 4 супени лъжици масло, разтопено
- 1 щипка сол
За пълнежа:
- 225 г крема сирене, размекнато
- 1 и ½ чаши захар
- ¼ чаша царевично нишесте
- 4 големи яйца
- 2/3 чаша ирландски крем ликьор
- 1 супена лъжица ванилов екстракт
За ганаша:
- 2/3 чаша сметана за разбиване
- 2 чаши шоколадови парченца или натрошен шоколад
Филирани бадеми за украса
Приготвяне:
За основата:
Загрейте фурната на 165 градуса. Намажете кръгла форма за чийзкейк с масло. За да направите основата, натрошете бисквитите в кухненски робот или чопър. Разтопете маслото и смесете всичко в купа заедно със солта. Разбъркайте добре. Прехвърлете основата в подготвената форма. Притиснете с дъното на чаша така, че да разпределите основата равномерно по дъното на формата. Оставете настрана, съветва az-jenata.bg.
За пълнежа:
В голяма купа разбийте с миксер крема сиренето и захарта до разтварянето ѝ и до получаване на пухкава смес. Добавете нишестето и яйцата. Разбийте. Добавете крем ликьора и ванилията. Разбийте. Излейте крема върху основата във формата за печене. Печете за около 1 час и 20 минути в загрятата фурна. Оставете чийзкейка да изстине за минимум 4 часа или за през нощта.
За ганаша:
Когато сте готови да сервирате чийзкейка, направете ганаша. За целта разтопете на водна баня на тих огън шоколада. Към него добавете леко загрятата сметана и разбърквайте постоянно, докато се смесят напълно. Свалете от котлона и оставете да изстине. Приберете в хладилник за 15 минути да се стегне леко. След това го намажете върху чийзкейка, като размажете с шпатула равномерно навсякъде. Украсете с филирани бадеми.
Харесайте страницата ни във Facebook ТУК