Броени дни до Благовещение - как да приготвим панирана бяла риба с чесън?

Пържете в сгорещената мазнина до златисто

23.03.2022 | 23:26 Редактор: Искра Ангелова
Броени дни до Благовещение - как да приготвим панирана бяла риба с чесън?

На 25 март отбелязваме един от най-светлите празници в годината - Благовещение. Празникът бива утвърден още през VII век. На този ден архангел Гавриил се явил на Дева Мария, за да ѝ съобщи благата вест за скорошното явяване на отдавна очаквания Спасител. И за този празник ще приготвим празнична трапеза.

Тъй като сега са великденските пости, ястията трябва да бъдат постни, но се разрешава консумацията на риба и морски дарове. Също така се приготвят баници, пити, ястия със зелении за здраве. Важно е на трапезата да има и мед, червено вино.

Продукти за вкусна панирана бяла риба с чесън:

- 500 г бяла риба филе

- 50 мл оцет

- 50 мл бяло вино

- 3 скилидки чесън

- 1 щипка кимион

-1 щипка черен пипер

- 1 щипка сол

- 1 щипка червен пипер

- 1 щипка магданоз

- брашно

- галета

- 50 мл олио

Приготвяне:

Нарежете бялата риба на едри парчета. Намачкайте чесъна. Смесете го с подправките в купа. Към тях прибавете оцета и виното. Разбъркайте. Поставете парчетата риба в купата и ги оваляйте добре. Оставете ги да попият добре от маринатата с всичките ѝ аромати за час-два, съветва az-jenata.bg.

Смесете брашното с галетата. Оваляйте всяко парче риба в сместа. Пържете в сгорещената мазнина до златисто. Сервирайте, поръсена с магданоз.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК