На 25 март отбелязваме един от най-светлите празници в годината - Благовещение. Празникът бива утвърден още през VII век. На този ден архангел Гавриил се явил на Дева Мария, за да ѝ съобщи благата вест за скорошното явяване на отдавна очаквания Спасител. И за този празник ще приготвим празнична трапеза.
Тъй като сега са великденските пости, ястията трябва да бъдат постни, но се разрешава консумацията на риба и морски дарове. Също така се приготвят баници, пити, ястия със зелении за здраве. Важно е на трапезата да има и мед, червено вино.
Продукти за вкусна панирана бяла риба с чесън:
- 500 г бяла риба филе
- 50 мл оцет
- 50 мл бяло вино
- 3 скилидки чесън
- 1 щипка кимион
-1 щипка черен пипер
- 1 щипка сол
- 1 щипка червен пипер
- 1 щипка магданоз
- брашно
- галета
- 50 мл олио
Приготвяне:
Нарежете бялата риба на едри парчета. Намачкайте чесъна. Смесете го с подправките в купа. Към тях прибавете оцета и виното. Разбъркайте. Поставете парчетата риба в купата и ги оваляйте добре. Оставете ги да попият добре от маринатата с всичките ѝ аромати за час-два, съветва az-jenata.bg.
Смесете брашното с галетата. Оваляйте всяко парче риба в сместа. Пържете в сгорещената мазнина до златисто. Сервирайте, поръсена с магданоз.
Харесайте страницата ни във Facebook ТУК