fallback

Принц Хари отново заведе дело срещу английски таблоид

Искът е подаден срещу цялата издателска група Associated Newspapers Limited

25.02.2022 | 22:53 Автор: Искра Ангелова

Принц Хари продължава борбата на семейството си срещу английските таблоиди. Сега той е подал жалба във Висшия съдебен съвет срещу издателя на вестника Daily Mail.

Въпреки че засега е неясно точно коя статия или история е предизвикала гнева на по-малкия син на Даяна, негов говорител заяви пред списание People, че искът е подаден срещу цялата издателска група Associated Newspapers Limited.

Наскоро Меган Маркъл спечели делото си срещу друг таблоид - Mail on Sunday - и получи символичната сума от 1 паунд. Тогава тя съдеше изданието заради нарушаване на личните права чрез публикуването на писмо, изпратено до баща ѝ преди сватбата ѝ с принц Хари през 2018 година. В допълнение таблоидът ще трябва да плати неизвестна сума на Меган заради нарушаване на авторските права чрез публикуване на части от писмото. Спечелените пари ще бъдат дарени за благотворителност.

"Това е победа не само за мен, но и за всеки, който някога се е чувствал изплашен да защити това, в което вярва. Докато тази победа е прецедент, най-важното е, че сега заедно сме достатъчно смели, за да прекроим една таблоидна индустрия, която обуславя хората да бъдат жестоки и печели от лъжите и болката, които създава", каза Меган след победата.

Тя и принц Хари също така съдиха фотографи, които успяха да снимат сина им Арчи в двора в дома им в Лос Анджелис. През 2019 г. пък по-малкият син на Даяна съди собственика на вестник Sun и тогавашния собственик на вестник Mirror заради предполагаемо незаконно прихващане на съобщения в гласовата поща.

Четете цялата статия в tialoto.bg.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

fallback
Още от Любопитно
fallback