Продукти:
- 2 и ½ супени лъжици зехтин
- 2 бр. пилешки гърди без кожа и кост, нарязани на половини
- 2 супени лъжици червен пипер
- 1 супена лъжица лимонов сок
- 1 супена лъжица сол
- 2 скилидки чесън, намачкан и фино нарязан
- ½ глава лук, ситно нарязан
Приготвяне:
Сложете решетката на фурната на средата, за да е по-близо до реотаните. Загрейте фурната на 200 градуса. Намажете тава за печене с малко от зехтина. Намажете пилешкото със зехтин, докато се покрие навсякъде. Поръсете с червения пипер, лимоновия сок и солта. Размажете добре с пръсти, за да покрият навсякъде. Поставете пилешкото в тавата. Отгоре поръсете със ситно нарязаните чесън и лук, съветва az-jenata.bg.
Печете в загрятата фурна за около 5-6 минути, след това обърнете месото. Гответе още 5-6 минути и отново обърнете. Правете това, докато цялото месо се изпече до златисто. Ако имате термометър, измерете вътрешната температура в месото. Ако е достигнала 75 градуса, значи е готово.
Харесайте страницата ни във Facebook ТУК