Кои са ранните признаци, че сте бременна с близнаци?

При някои жени е възможно сутрешното гадене да продължи по-дълго

10.02.2022 | 12:32 Редактор: Искра Ангелова
Кои са ранните признаци, че сте бременна с близнаци?

Най-добрият начин да се установи една бременност, е чрез преглед при гинеколог. Това е и най-сигурният начин да се определи с колко бебета е бременна една жена. И все пак, има ранни признаци за бременност, симптоми, които много жени изпитват. По същия начин бременността с близнаци има своите особени ранни симптоми, които до голяма степен се припокриват със симптомите на бременност с един плод, но обикновено са по-интензивни и осезаеми.

Кои са ранните признаци, че сте бременна с близнаци?

По-тежко сутрешно гадене

Сутрешното гадене е много характерно за всяка бременност. При многоплодна бременност обаче то може да е значително по-осезаемо и изразено. При някои жени е възможно сутрешното гадене да продължи по-дълго.

Много силна умора

Умората в началните етапи на бременността е много често срещан и характерен признак на бременност. При някои жени, бременни с близнаци, умората може да е изключително екстремна. Бременността с повече от едно бебе може да е истинско предизвикателство за женския организъм.

Наддаване на повече тегло

Ако не сте увеличили храната, но напълнявате стремглаво, това може да е признак на бременност, още повече с близнаци. Многоплодната бременност е предпоставка за покачване на теглото твърде много. Възможно е и да имате по-голямо количество околоплодни води заради бременността с повече от едно бебе.

Четете цялата статия в az-jenata.bg.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК