fallback

Ето как да приготвим перфектната паста с пиле, гъби и сметанов сос

Сварете я за 8 минути и я отцедете

27.01.2022 | 13:10 Автор: Искра Ангелова

Пастата, приготвена по всевъзможни начини, е един от символите на италианската кухня и вкус. Но как да я приготвим перфектно с пиле, гъби и сметанов сос?

Продукти:

- 180 г гъби, нарязани

- 1 глава лук, нарязан

- 50 г масло

-1 кг пилешки гърди, нарязани

- 4 супени лъжици брашно

- 1 чаена лъжица сол

- 480 мл пилешки бульон

- 250 г заквасена сметана

- 340 г паста по избор

- 1 скилидка чесън, пресован

- Сол и черен пипер на вкус

Приготвяне:

Кипнете подсолена вода. Сварете пастата за 8 минути и я отцедете. В дълбок тиган разтопете маслото. Задушете в него лука и гъбите, като разбърквате, докато гъбите омекнат. Извадете ги от тигана и ги оставете настрана. В същия тиган сложете нарязаните пилешки гърди. Добавете чесъна. Разбърквайте, докато пилешкото покафенее, съветва az-jenata.bg.

В отделна купичка смесете брашното и солта. Добавете ги в тигана и разбъркайте, за да се смесят с пуснатите в тигана сокове. Бавно добавете и бульона. Намалете котлона и оставете да къкри, докато започне да се сгъстява. Върнете гъбите и лука в тигана. Добавете и сметаната. Разбъркайте. Гответе с периодично разбъркване, докато сосът се сгъсти, но без да кипва. Накрая добавете и сварената паста. Разбъркайте за последно и сервирайте.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

fallback
Още от Любопитно
fallback