Пастата, приготвена по всевъзможни начини, е един от символите на италианската кухня и вкус. Но как да я приготвим перфектно с пиле, гъби и сметанов сос?
Продукти:
- 180 г гъби, нарязани
- 1 глава лук, нарязан
- 50 г масло
-1 кг пилешки гърди, нарязани
- 4 супени лъжици брашно
- 1 чаена лъжица сол
- 480 мл пилешки бульон
- 250 г заквасена сметана
- 340 г паста по избор
- 1 скилидка чесън, пресован
- Сол и черен пипер на вкус
Приготвяне:
Кипнете подсолена вода. Сварете пастата за 8 минути и я отцедете. В дълбок тиган разтопете маслото. Задушете в него лука и гъбите, като разбърквате, докато гъбите омекнат. Извадете ги от тигана и ги оставете настрана. В същия тиган сложете нарязаните пилешки гърди. Добавете чесъна. Разбърквайте, докато пилешкото покафенее, съветва az-jenata.bg.
В отделна купичка смесете брашното и солта. Добавете ги в тигана и разбъркайте, за да се смесят с пуснатите в тигана сокове. Бавно добавете и бульона. Намалете котлона и оставете да къкри, докато започне да се сгъстява. Върнете гъбите и лука в тигана. Добавете и сметаната. Разбъркайте. Гответе с периодично разбъркване, докато сосът се сгъсти, но без да кипва. Накрая добавете и сварената паста. Разбъркайте за последно и сервирайте.
Харесайте страницата ни във Facebook ТУК