Пилешкото месо - приятно, леко, вкусно, а и здравословно, просто идеално за трапезата на всеки човек. Ето една чудесна рецепта за вкусни хрупкави пилешки бутчета с картофи и подправки.
Продукти:
- 8 бр. пилешки бутчета
- 6 малки картофа, нарязани на едро
- ½ чаша зехтин
- 1 супена лъжица пресен розмарин, ситно нарязан
- 1 и ½ чаени лъжици пресен риган, ситно нарязан
- 1 и ½ чаена лъжица чесън на гранули
- Сол и черен пипер на вкус
Приготвяне:
Загрейте фурната на 190-200 градуса. Поставете пилешките бутчета и картофите в голяма купа. Залейте със зехтин и разбъркайте, за да покрие. Прехвърлете ги върху хартия. Поръсете с подправките. Разбъркайте. Върнете продуктите в тава за печене заедно с хартията, съветва az-jenata.bg.
Печете в загрята фурна за около 1 час или докато се получи златиста коричка. Охладете леко преди сервиране, за да се върнат соковете в месото.
Харесайте страницата ни във Facebook ТУК