Продукти:
- ½ кг брашно
- 1 кубче мая
- 1 чаена лъжичка сол
- 1 щипка захар
- 1 и ½ чаши вода
- 1 лъжичка мед
Приготвяне:
Размийте маята с малко хладка вода. Забъркайте каша и след това замесете всички продукти. Оставете полученото тесто да втаса. Разточете го на дебела кора. С помощта на широка чаша или купичка отрежете кръгчета.
Кръгчетата се оформят, като се търкалят с ръце по масата, докато се получи продълговата форма. След това двата ѝ края се съединяват, за да се получи кръгла форма, съветва az-jenata.bg.
В много дълбока тенджера кипнете вода. Пуснете гевреците вътре и варете до готовност. За да хванат коричка накрая ги запечете за кратко в силно загрята фурна.
Харесайте страницата ни във Facebook ТУК
Останете информирани с Bulgaria ON AIR и в канала ни в Google News Showcase.
Харесайте страницата ни във Facebook ТУК
Тагове: