Продукти:
- пуйка
- 60 г брашно
- 60 г масло
- 1/4 сметана
- 1/2 кутия аспержи
- 500 г целина
- 800 г моркови
- 250 г млад грах
- магданоз
- 1 жълтък
- лимонов сок
- черен пипер
- сол
Приготвяне:
Пуйката се посолява отвътре и отвън със сол и черен пипер, и се вари 60 минути. По време на варенето се поставят целината, грахът, аспержите и морковите.
Прецежда се бульонът, запържва се брашно в горещо масло и се залива с течността. Прибавя се лимоновият сок и се кипва. Маха се от котлона и се прибавя жълтъкът и сметаната, съветва az-jenata.bg.
Пуйката се сервира в чинии, като се украсява с морковите, граха, целината и аспержите и се полива със соса.
Харесайте страницата ни във Facebook ТУК
Останете информирани с Bulgaria ON AIR и в канала ни в Google News Showcase.
Харесайте страницата ни във Facebook ТУК
Тагове: