fallback

Ето как можем да привлечем късмета в новогодишната нощ

Празничният тоалет винаги трябва да е специален

31.12.2021 | 08:08 Автор: Жаклина Иванова

Новогодишната нощ е празник - винаги е специална или поне такава се опитваме да си я направим, без значение къде ще празнуваме. Всеки има своите ритуали за късмет, такива, с които се разделя със старата година. Най-важното обаче е да сме в компанията на любимите си хора и да има добро настроение.

Ще приготвим и задължителната баница с късмети, а може и да изпълним някои от ритуалите в следващите редове за една щастлива и богата нова година.

Вижте как да привлечете късмета:

Плодове с кръгла форма

На новогодишната трапеза е хубаво да има не само сладкиши в кръгла форма, но и плодове. Кръглата форма представлява монетата. Филипинците например ядат 12 кръгли плода, за да си осигурят изобилие за всеки месец от годината. Не пропускайте да добавите на вашата маса вкусни плодове с кръгла форма.

Нещо на точки

Празничният тоалет винаги трябва да е специален, а точките са точно такива. За тях се смята, че привличат добрия късмет.

Носете бяло

Има много цветове, които се считат за късметлийски, ако бъдат носени в новогодишната нощ, като червено, златно, оранжево. Бялото носи мир и късмет, смятат бразилците.

Четете повече по темата в az-jenata.bg.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

fallback
Още от Любопитно
fallback