Продукти:
- 1 масло (120 г)
- 1 ч. ч. захар (100 г)
- 1 яйце
- 2 суп. лъж. прясно мляко
- 1 ванилия
- 1/4 ч. л. джинджифил
- пълнозърнесто брашно около 3 ч. ч.
- сладко от кайсии за слепване
- захарни пръчици за украса
Приготвяне:
Разбийте мекото масло със захарта. Добавете яйцето, млякото и постепенно брашното. В края добавете и подправките. Добре омесеното тесто поставете за 30 минути в хладилника.
Разточете от тестото лист с дебелина около 0,3-0,4 см. Изрежете формички, като ги комплектувате по две. На втората добавете малки изрязвания – звездичка, кръгче, сърчице, за да има прозорче при слепването, съветва az-jenata.bg.
Поставете сладките в тава за печене, застлана с хартия за печене. Украсете със захарни пръчици.
Печете на 180 градуса за около 15-18 минути или до зарозовяване.
Охладете. Слепете със сладкото.
Харесайте страницата ни във Facebook ТУК