fallback

Как да приготвим перфектната содена питка със слънчоглед за Бъдни вечер

Печете до зачервяване

21.12.2021 | 11:25 Автор: Искра Ангелова

Наближава Бъдни вечер. По традиция на празничната трапеза се слагат само постни ястия, както и содена питка. В обредния хляб винаги поставяме паричка, дрянова клонка, а някои поставят и бобено зърно. Ето идея за  лесна рецепта за вкусна содена питка. 

Продукти:

- 1 кг. брашно

- 1 ч.л. сода

- 1 чаена чаша хладка вода

- белени слънчогледови семки

Приготвяне:

Сложете всички продукти в купа и ги объркайте до получаване на тесто, съветва az-jenata.bg.

Готовото тесто разстелете в тава и пъхнете в предварително загрята на 180 градуса фурна. Печете до зачервяване.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

fallback
Още от Любопитно
fallback