Наближава Бъдни вечер. По традиция на празничната трапеза се слагат само постни ястия, както и содена питка. В обредния хляб винаги поставяме паричка, дрянова клонка, а някои поставят и бобено зърно. Ето идея за лесна рецепта за вкусна содена питка.
Продукти:
- 1 кг. брашно
- 1 ч.л. сода
- 1 чаена чаша хладка вода
- белени слънчогледови семки
Приготвяне:
Сложете всички продукти в купа и ги объркайте до получаване на тесто, съветва az-jenata.bg.
Готовото тесто разстелете в тава и пъхнете в предварително загрята на 180 градуса фурна. Печете до зачервяване.
Харесайте страницата ни във Facebook ТУК
Останете информирани с Bulgaria ON AIR и в канала ни в Google News Showcase.
Харесайте страницата ни във Facebook ТУК
Тагове: