Глицеринът е една от най-често използваните съставки в козметиката. Това не е случайно. Той има прекрасни качества в подобряването на текстурата на кожата и дълбокото ѝ хидратиране.
В много случаи глицеринът е дори по-добър в хидратирането и овлажняването, както и задържането на влагата в кожата от хиалуроновата киселина.
Той е бистра безцветна течност без миризма, която има консистенция на сироп и се извлича от животински мазнини. Действа като овлажнител и дълбок хидратант, който привлича и задържа влагата в кожата, като я поддържа добре балансирана.
Най-голямото предимство на глицерина е неговата дълбоко овлажняваща способност. Глицеринът не предизвиква лъщене и излишен блясък на кожата, който много други добавени масла предизвикват. Действа като естествен подсилващ влагата елемент. Също така образува покритие върху кожата, което я предпазва от влиянието на външните условия и същевременно предпазва от загуба на влага.
Глицеринът е нежен и мек, подходящ е за всеки тип кожа. Безопасен е за употреба както при хора със суха, чувствителна кожа, така и от хора със склонна към акне, по-мазна кожа.
Четете повече по темата в az-jenata.bg
Харесайте страницата ни във Facebook ТУК