fallback

Невероятна коледна рецепта за веган джинджифилови бисквитки

Празниците са времето, в което можем да си позволим сладки изкушения

08.12.2021 | 14:26 Автор: Жаклина Иванова

Коледните празници са времето, в което можем да си позволим сладки изкушения - шоколад, ядки, глазура. Какво ще кажете обаче за веган джинджифилови бисквитки? Ето какви продукти са ви необходими за тях:

Продукти:

100 г захар 1 чаена лъжица джинджифил на прах 1 чаена лъжица канела на прах 1 и ½ чаена лъжица сода ¼ чаена лъжица сол 5 супени лъжици меласа 1 лъжица ванилия 75 мл соево мляко 125 г овесено брашно 125 г оризово брашно 4 супени лъжици пшеничено брашно

Приготвяне:

Загрейте фурната на 140 градуса. Смесете захарта, джинджифила, канелата, содата и солта. Добавете меласата, ванилията, соевото мляко. Разбийте с миксер. Добавете половината от овесеното брашно и половината от оризовото брашно и отново разбъркайте добре. Добавете останалите количества брашна и омесете до хомогенна смес, пише az-jenata.bg.

Използвайте четирите супени лъжици пшеничено брашно, за да накарате тестото да се втвърди още малко и да добие консистенция за бисквити. Разточете го на дебелина около 5 мм. Използвайте чаша или форма за изрязване на бисквити. Подредете ги върху хартия в тава за печене. Печете за 20 минути или до готовност според фурната ви.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

fallback
Още от Любопитно
fallback