Коледните празници са времето, в което можем да си позволим сладки изкушения - шоколад, ядки, глазура. Какво ще кажете обаче за веган джинджифилови бисквитки? Ето какви продукти са ви необходими за тях:
Продукти:
100 г захар
1 чаена лъжица джинджифил на прах
1 чаена лъжица канела на прах
1 и ½ чаена лъжица сода
¼ чаена лъжица сол
5 супени лъжици меласа
1 лъжица ванилия
75 мл соево мляко
125 г овесено брашно
125 г оризово брашно
4 супени лъжици пшеничено брашно
Приготвяне:
Загрейте фурната на 140 градуса. Смесете захарта, джинджифила, канелата, содата и солта. Добавете меласата, ванилията, соевото мляко. Разбийте с миксер. Добавете половината от овесеното брашно и половината от оризовото брашно и отново разбъркайте добре. Добавете останалите количества брашна и омесете до хомогенна смес, пише az-jenata.bg.
Използвайте четирите супени лъжици пшеничено брашно, за да накарате тестото да се втвърди още малко и да добие консистенция за бисквити. Разточете го на дебелина около 5 мм. Използвайте чаша или форма за изрязване на бисквити. Подредете ги върху хартия в тава за печене. Печете за 20 минути или до готовност според фурната ви.
Харесайте страницата ни във Facebook ТУК